Στόχος η προώθηση της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λευκωσίας σε συνεργασία με τις κοινότητες της περιοχής Τηλλυρίας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Τοποθέτηση της Αγίας Τηλλυρίας στον τουριστικό και γαστρονομικό χάρτη της Κύπρου».
Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε στον Κ. Πύργο, παρουσία επιχειρηματιών της περιοχής, ξενοδόχων, εστιατόρων, παραγωγών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Τηλλυρίας, μέσα από την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών, αλλά και προγραμμάτων που υλοποιεί το Υφυπουργείο Τουρισμού.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο οποίος μίλησε για την σημασία της προώθησης της μοναδικότητας της περιοχής μέσω της γαστρονομίας. Όπως ανέφερε ο κ. Περδίος, η γαστρονομία αποτελεί μία «χρυσή ευκαιρία» για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής που μπορεί να δώσει την απαραίτητη ώθηση για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, κ. Έλενα Τάνου αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του γαστρονομικού τουρισμού, ο οποίος βελτιώνει την ταξιδιωτική εμπειρία, συμβάλλοντας παράλληλα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και παρουσίαση του προγράμματος TASTE που υλοποιείται από το Υφυπουργείο Τουρισμού. Μιλώντας για το πρόγραμμα, η λειτουργός του Υφυπουργείου κ. Μάρια Τσέλεπου παρουσίασε την διαδικασία πιστοποίησης και τα οφέλη που έχουν οι επιχειρήσεις μέσω της ένταξής τους στο πρόγραμμα.
Η κ. Άννα Κοσμά, στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας – Αμμοχώστου, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της προώθησης της «Ορεινής Λάρνακας», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων, των τοπικών αρχών και των επιχειρήσεων.
Στην εκδήλωση απηύθυναν ομιλίες τόσο ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους όσο και η Κοινοτάρχης Πηγαινιών Αγγελική Φιλίππου, χαιρετίζοντας την κοινή πρωτοβουλία ΕΤΑΠ Λευκωσίας και Υφυπουργείου, για προώθηση της περιοχής Τηλλυρίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με γαστρονομικές επιδείξεις από τον καταξιωμένο σεφ Μάριο Μαλέκκο, ο οποίος μαγείρεψε ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.