Search Button
       
 
All News

Subject:Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής "Μετουσιώσεις", 4 - 19 Οκτωβρίου 2019
Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στη γκαλερύ Αποκάλυψη 6 καλλιτέχνες συναντιούνται και ενώνουν τις εικαστικές τους δυνάμεις σε μια κοινή παρουσίαση με τίτλο «Μετουσιώσεις».
Είναι μια έκθεση που παρουσιάζει πολυφωνία εκφραστικών μέσων και τεχνοτροπίας και προσεγγίσεων. Άξονας αναφοράς οι άνθρωποι που μετουσιώνονται μέσα από τα ταλαντούχα χέρια των καλλιτεχνών αυτών.
Με υλικά τα λάδια, τις υδατογραφίες, τα ακριλικά, τον πηλό και τα κολλάζ η συνάντηση αυτή προδιαγράφεται ως μια εξαιρετική κατάθεση ψυχής με χαρακτηριστικά το ενδιαφέρον της πολυπλοκότητας της προσωπικής δημιουργίας.

Λαμβάνουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι ακόλουθοι δημιουργοί:

Γιώργος Γεροντίδης
Απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου. 
Τα έργα του διέπονται από μια αμεσότητα προς το αντικείμενο του, είτε ζωγραφίζει ανθρώπινες φιγούρες είτε ζωγραφίζει νεκρές φύσεις. Γι’ αυτό τα πορτρέτα του και οι ανθρώπινες μορφές χαρακτηρίζονται από την απόλυτη αν και λιτή ευστοχία κινήσεων και τη σχηματική καθαρότητα των έργων.

Παναγιώτης Πασάντας
Απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών στο ‘Α εργαστήρι γλυπτικής του Θ. Παπαγιάννη. Ο Πασάντας ανήκει στη νέα γενιά γλυπτών με μια πλούσια διαδρομή στη Κύπρο και Ελλάδα. Το υλικό που χρησιμοποιεί είναι ο πηλός stoneware σε λευκό χρώμα γιατί παραπέμπει σε κάτι αρχαϊκό και κάτι πιο καθαρό. Η απουσία χρώματος ή άλλων χαρακτηριστικών δημιουργεί μια πιο ξεκάθαρη μορφή και κίνηση. Το έργο του είναι αφηγηματικό με κεντρικό άξονα τον άνθρωπο και τη καθημερινή του πάλη. Η γλυπτική του Πασάντα εμπεριέχει εκπλήξεις, ανατροπές, αιφνιδιασμούς και άλλα απρόσμενα συναισθήματα μέσα από τις πτώσεις, τις αναρριχήσεις και τις ακροβασίες των πρωταγωνιστών. 

Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος
Σπούδασε τέχνη στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η τέχνη του κινείται γύρω από τον άνθρωπο με κεντρικό άξονα το γυναικείο πρόσωπο, το οποίο του δίνει άπειρες δυνατότητες επεξεργασίας μέσω κατακρύψεων μέρος των χαρακτηριστικών των προσώπων με αραχνούφαντα πέπλα, άλλοτε σε μαυρόασπρο και άλλοτε σε έγχρωμο. Μια διαρκής κίνηση φαίνεται να στροβιλίζει τα ίδια τα πρόσωπα αλλά και ολόκληρη την σύνθεση.

Στέλιος Πετρουλάκης
Ο Πετρουλάκης γεννήθηκε στα Χανιά και πήρε τα πρώτα του μαθήματα ζωγραφικής από το ζωγράφο πατέρα του Αντώνη Πετρουλάκη. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών από το 1996-2003 με δάσκαλο τον Δημήτρη Μυταρά. Από το 2009 διδάσκει το μάθημα των εικαστικών τεχνών στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.
Με την ακαδημαϊκή γραφή το πεντακάθαρο σκηνικό, τον απόλυτο χρωματισμό, ο Πετρουλάκης δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το ύψος της ποιότητας της εικαστικής δουλειάς που παράγει. Θεματικά κινείται σε χώρους εσωτερικούς με άξονα αναφοράς κορίτσια κυρίως σε καθημερινή ενασχόληση. Έργα ατμοσφαιρικά με αποδώσεις, υψηλών προδιαγραφών με έμφαση στις υφές και στις ίνες των διαφόρων υφασμάτων που πλαισιώνουν τα δωμάτια.

Δέσποινα Χρυσάνθου
Η καλλιτέχνης με την απόλυτη γνώση, διαχείριση και αφοσίωση στην υδατογραφία. Δουλεύει σε μεγάλα στυπόχαρτα. Το έργο είναι ονειροπόλο και ιδεαλιστικό και στηρίζεται στις εικόνες μιας άλλης εποχής που οι αξίες της ζωής και οι χαρούμενοι άνθρωποι έβρισκαν την ευχαρίστηση στα πιο ελάχιστα. Με έμπνευση κάποιες φωτογραφίες συγγενών πολύ παλιών εποχών και με την δύναμη της επαναδημιουργίας και επαναπροσδιορισμού, παράγει νέα έργα γεμάτα ευαισθησία και λυρισμό. Η προσθήκη υφασμάτων, κορδονιών, δαντελλών και άλλων υφασμάτινων υλικών καθιστά την ακουαρέλα της Δέσποινας ένα έργο τριών διαστάσεων με πολλές πληροφορίες ιστορικές και κοινωνικές.

Έλενα Χρυσάνθου
Γεννήθηκε στη Λ/σια. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με δασκάλους τον Π. Χαραλάμπους και Μ. Μανουσάκη. Η δουλειά της Έλενας κινείται στο ρεύμα του ρεαλισμού και του σουρεαλισμού. Τα σύμβολα παίζουν κυρίαρχο ρόλο καθώς επίσης και τα παιχνίδια της παιδικής ηλικίας. Είναι μια εργασία βαθιά τρυφερή και ευαίσθητη που κάνει βουτιά στα κανάλια της μνήμης. Το έργο είναι απόλυτα σύγχρονο με πρωταγωνίστρια την γυναίκα. Χρώματα παστέλ, κολλάζ με υφάσματα είναι τα στοιχεία  που ολοκληρώνουν τις συνθέσεις δίνοντας τους μια ήρεμη και απόμακρη αίσθηση.

Η ομαδική έκθεση με τίτλο «Μετουσιώσεις» ανοίγει στη γκαλερύ Αποκάλυψη την Παρασκευή στις 4 του Οκτώβρη 19:30 το βράδυ.