Search Button
 
All News

Subject:ΗΛΕΚΤΡΑ Η ΤΡΙΤΗ της Κάκιας Ιγερινού
Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη την συναισθηματική κωμωδία της Κάκιας Ιγερινού "Ηλέκτρα η Τρίτη". Το έργο σκηνοθετεί και παράλληλα ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο η Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος και οι ηθοποιοί: Βασίλης Μιχαήλ, Μαριάννα Καυκαρίδου, Σπύρος Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτου, Ανδρέας Ρόζου, Μαρία Ζίττη. Η Πρεμιέρα θα γίνει το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 8.30 μ.μ.

Πρόκειται για ένα νέο θεατρικό της ηθοποιού και συγγραφέως Κάκιας Ιγερινού, γνωστής στο Κυπριακό κοινό για τα σενάρια της στις τηλεοπτικές σειρές "Βίος ανθόσπαρτος"  και "Περί ανέμων και υδάτων". Η συγγραφέας έχοντας στο μυαλό της τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, συνθέτει το ρόλο της Ηλέκτρας, μιας σπουδαίας πρωταγωνίστριας του θεάτρου, η οποία έχοντας αποσυρθεί, σε μεγάλη πια ηλικία, ζει ξεχασμένη σε ένα παλιό αρχοντικό, παρέα με τις αναμνήσεις της παλιάς της δόξας. Μέχρι που μπαίνει στη ζωή της ένας παράνομος μετανάστης, πρόσφυγας από τη Νιγηρία... Ένα έργο αντιρατσιστικό, που μέσα από το χιούμορ, το γέλιο και τη συγκίνηση υμνεί τις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της ανιδιοτελούς αγάπης.

Οι συντελεστές της παράστασης:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δέσποινα Μπεμπεδέλη
ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Στέφανος Αθηαινίτης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Μαριάννα Καυκαρίδου
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Εύα Παπαγεωργοπούλου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Μόνικα Χατζηβασιλείου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Μιχάλης Μανελλίδης
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μartin Meason
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Βικέντιος Χριστιανίδης

Η συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Αγγλική Φιλολογία) και την σχολή Κρατικού Ωδείου Βορείου Ελλάδος.

Ως ηθοποιος συνεργάστηκε με το Κρατικο Θεατρο Βορείου Ελλάδος, με το Εθνικό Θέατρο και με θιάσους του ελευθέρου θεάτρου (Λεωνίδα Τριβιζά, Γιαννη Φέρτη, Γιώργου Μιχαηλίδη, Σπύρου Ευαγγελάτου, Στέφανου Ληναίου, Άρματος Θέσπιδος, Ξένιας Καλογεροπούλου κ.α.)

Απο το 1993 ασχολήθηκε με την συγγραφή σεναρίων για τηλεοπτικές σειρές:  Έλλη και Άννα, Διπλή αλήθεια, Νυκτερινό δελτίο, Δεσποινίς αφεντικό, Βίος Ανθόσπαρτος (η σειρά απέσπασε πέντε βραβεία), Αριστοτέλης ο ΄Αριστος, Περί ανέμων και Υδάτων (Η σειρά απέσπασε 12 βραβεία), Δροσουλίτες, Αν θυμηθείς τ’όνειρό μου, Έρωτας όπως ΄Ερημος, Στο φως του φεγγαριού, Η Λίμνη των Στεναγμών, Στον ήλιο του Αιγαίου, Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, Ο Φάρος, Η Θεσσαλονίκη της Νοσταλγίας μας.
Έγραψε  τα βιβλία: Περί ανέμων και Υδάτων, Όπως στον Πινόκιο, Ο κύριος Λιονταρής και η παρέα του, Μάξιμος Κυριαζής.

Το έργο θα παίζεται κάθε Σάββατο (8.30 μ.μ.) και Κυριακή (6.30 μ.μ.) μέχρι τέλος Μαρτίου 2018.

Χορηγοί:
Tο Σατιρικό Θέατρο επιχορηγείται από τον ΘOK (Μέγας Θεσμικός Χορηγός).
Xορηγός Eπικοινωνίας το Ραδιόφωνο και η Τηλεόραση του ΡΙΚ.
Χορηγοί παράστασης: ΟΠΑΠ, ΚΥΠΕ, ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΙΚΟΥ.
Στηρίζει το KANAΛI 6 Λεμεσού.